Select region
Submit

För evigt fascinerad av det mänskliga hjärtat

För två år sedan kom Angela Kornberger till Getinges Medical and Clinical Affairs-team, med sig i bagaget hade hon mångårig expertis som hjärtkirurg och en passion för att rädda liv. Idag är hon en del av utvecklingen av morgondagens lösningar för akutvård, med fortsatt fokus på användarperspektivet.

Angela Kornberger har varit fascinerad av det mänskliga hjärtat och velat hjälpa människor så länge hon kan minnas.

– Jag har alltid velat blir läkare, redan sedan barnsben. Under mina läkarstudier provade jag på olika områden men det mänskliga hjärtat var det som verkligen fångade mitt intresse. Hjärtkirurgi verkade så intressant, så fascinerande, minns Angela Kornberger. För ungefär två år sedan lämnade hon operationssalen för att ta steget in i den medicintekniska utvecklingen och bli en del av Getinges Medical and Clinical Affairs-team.

– Först var jag inte säker på om jag kunde sluta arbeta som hjärtkirurg. Att rädda liv varje dag är den bästa känslan i världen, det är otroligt tillfredsställande att gå hem i slutet av dagen och veta att du och ditt team har gjort den typen av skillnad för någon.

Det som fick henne att slutligen ta steget in i medtechbranschen var en stark intuition att hon kunde ta saker och ting till nästa nivå. Hon insåg att hon skulle kunna bidra till förändring för både kirurger och patienter, och detta genom att hjälpa till att utveckla kritiska lösningar för operationssalen och intensivvårdsavdelningen.

– Jag visste hur viktigt det är att ha ett fullt utbildat team runt omkring sig som arbetar under säkra och effektiva förhållanden med säkra och effektiva lösningar. I operationssalar och på intensivvårdsavdelningar handlar det om liv och död, och kvaliteten är något som man aldrig kan kompromissa med.

Innan Angela började arbeta på Getinge hade hon trots all sin kunskap och erfarenhet inom hjärtsjukvård inte tänkt så mycket på alla delar som krävs för att utveckla säkra, högkvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva lösningar. Hon lärde sig dock snabbt vad som är avgörande och att det inte bara handlar om att utveckla rätt produkter för patienterna, och vad som krävs för att produkterna ska komma ut på marknaden under stränga kvalitets- och regelkrav.

– Idag har jag större förståelse för varför det kan ta årtionden att lansera vissa lösningar. I min roll på Getinge behöver jag inte ”sluta” vara hjärtkirurg. Det är ett perspektiv som jag aldrig kommer att överge, vilket är otroligt värdefullt i mitt arbete med FoU och kliniska studier.

Just nu fokuserar Angela på den europeiska MDR-förordningen (Medical Device Regulation), hon och teamet arbetar med kliniska data för att de nya bestämmelserna ska kunna uppfyllas i tid. När hon blickar framåt tror hon att hjärtkirurgi kommer att utvecklas till att bli mindre invasiv, inte fullt lika drastisk och att den kommer att kunna genomföras med enklare lösningar.

– Säkerhet och kvalitet kommer i första hand i alla Getinges innovationer. Jag älskar att vara en del av processen för framtagning av morgondagens akutvårdslösningar tillsammans med ett stort och passionerat team. Här är teamarbete och rätt utrustning lika viktigt som det är i operationssalen eller på IVA – avgörande skulle jag säga.

Hitta karriärmöjligheter hos Getinge >>

Files